Hjärups Budoklubb Logga

Hand till Hand är ett välgörenhetsprojekt som vi i Hjärups Budoklubb stödjer.
______________________________________________________________________________________________

Hand till Hand är precis som det låter, från vår hand direkt till en annan behövande hand. Vi som är medlemmar lägger 50 kronor per person och per år i en pott som vi bidrar med till projektet. När vi har fått ihop den summa vi behöver överlämnar vi inköpta förnöenheter från vår hand till de behövandes hand. Det ska vara behövande barn och ungdomar som är väldigt sårbara och utsatta i världen. Detta har vi som krav. Var, när och hur överlämningen sker kan variera. Nuvarande ordförande har efter många års resande till Asien fått kontakter med lämpliga och seriösa organisationer som vi börjat vårt sammarbete med. Vi har genomfört två resor till norra Laos, Luang Prabang & en resa till sydvästra Kambodja, Sihanoukville. Vi har sedan åkt dit, köpt in förnödenheter som mat, tandkräm, tvål, protein etc. och delat ut. Vid ett tillfälle,i Laos, fick vi även råd att inhandla enkel medicin mot typ förkylning och andra enkla åkommor. För att vi ska kunna göra en sådan insats under ett år behöver vi få in mellan 15,000 och 20,000 svenska kronor. Vi som åker och lämnar över betalar alla utgifter själv. Små summor som kan kännas som småpengar här hemma i Sverige kan betyda mycket för barn som inte har möjligheten att äta sig mätta eller sköta sin hygien. De som känner för att följa med finns alla möjligheter. Vi har tillsammans med reseföretget www.bodyandsoultravel.se möjligheter att komponera ihop resor i samband med överlämningen. Lösningar till detta varierar från gång till gång beroende på omständigheterna. 

Den som känner för att hjälpa till men endast vill bli passiv medlem kan anmäla detta och sätta in 100 kronor, eller mer, på klubbens konto. Då går 50 kronor till klubben och resterande till projektet. Som medlem i klubben har man rätt att närvara vid årsmötet och har även chans att, om man vill, vara en del av styrelsen. Känner man att man endast vill stödja projektet utan någon vidare inblandning så är vi väldigt tacksamma för det också! Då sätter ni bara in den summa som ni vill stödja projektet med. Vi söker ständigt företag, organisationer och/eller privatpersoner som vill vara med och stödja Hand till Hand med en summa varje år, stor som liten, allt är mottaget med glädje. Månadsinsättning eller engånginsättning gör ni på Plusgiro 514380-5. Vi har haft föreläsningar på Rotary i Lund och i Staffanstorp och på Hjärupslundsskolan i Hjärup angående vårt projekt och kan tänka oss göra detta fler gånger till andra skolor och intressenter i mån av tid.

 
En buddhistmunk gick på stranden efter att vattnet dragit sig tillbaka efter högvatten. Kvar på stranden låg massor av små stjärnfiskar som sprattlande kämpade för livet. Munken plockade upp en efter en fisk och kastade tillbaka dem i havet. En liten flicka kom springande fram till munken och frågade varför han gjorde detta eftersom det var så många stjärnfiskar på stranden och det kunde omöjligen förändra något för alla dessa. Munken svarade ”för just de som jag kastar tillbaka förändras allt”.  

______________________________________________________________________________________________


Vill du vara med och hjälpa till? Sätt in valfri summa, där allt över 50 kronor går oavkortat till projektet!
Sätt in pengarna på: Plusgiro 514380-5
Märk betalningen med: exempel, ”Hand till Handbidrag”.
Tack så mycket för Er hjälp!